tisdag 4 november 2014

Fiskelycka!!!

Jovisst! Vad är fiskelycka. Jo det inträffar när när självförtroendet är nedtryckt i skoskaften efter en bomvända förra veckan utan ett napp och man läser Team Fjällbrynts blogg och ser att de varit ute och dragit sju laxar i helgen.Samt att man har en motor som auktoriserade verkstäder inte kan reparera utan man får köra med två vinkorkar i tomgångsvarvtalsventilen för att kunna fiska.
Vad f-n gör man när fisketrycket blir för stort. Jo man åker ut ändå och får vara med om säsongens himmelrike på Barken en dag med regn och ruskväder utan like. 

Först två timmar "som vanligt" Helt dött. Sen blev det "Plötsligt händer det."
Vi skulle börja byta beten och jag parkerade första spöet på andra sidan båten för att ta hem nummer två.
Då hugger det på det parkerade och när vi håller på att håva första laxen hugger det på det andra som jag fått sätta på vänt. Bråttom att frigöra håven. Två fina laxar runt 2 kg hemma.
Ett par timmar senare satt trean och vi hade fiskat fullt. Nu blir det spännande att åka hem och smaka. Här ska grillas, rökas och gravas lax utav bara h-vete.
Nu var vi ju hemma och kunde experimentera lite. Vi rensade ena sidan från 5 st små Lappia mot 5 plugg. Då gick botten ur buteljen. På ca en halvtimme mellan 13.45 och 14.15 drillade jag och Mona febrilt varannan lax tills vi hade landat ytterligare fem fina firrar.Samtliga tog på pluggarna vi just satt ut. Samtliga firrar fick simma vidare.
Sista laxen hade vi gärna tagit med hem men det blev bara fotografering och sen tillbaka i plurret.
Rekord för oss i barken. Vågen stannade på 4,25 kg och 67 cm. Var det en lax eller en öring? Om det var lax hade den växt till sig bra sen förra hösten när de släpptes för första gången.
Kronan på verket var dessutom att fisken var härlig att drilla. Stark och stridbar och hoppade nästan hela vägen hem. Toppen.

Totalt blev det 8 laxar under vårt pass idag. Ingen under 2 kg eller 60 cm som tycks stämma ganska bra.
Betena för dagen var Bomber 14A 9 cm och Tomic ellerJ Pod. Alla i mörka färger.  Vad hände med de omtalade Lappia? Kanske de levererar nästa gång...
Ibland är det faktiskt härligt att vara trollare.

Skitfiske på er alla därute!

Inga kommentarer: