lördag 27 september 2008

Tröstgädda igen...!!!

Bättre väder idag. Frisk vind, 12 grader i vattnet. Nu j-lar ska vi ta en öring till söndagsmidda´n.
Det började bra. Med ett rejält hugg medan vi satte ut. Det var min tur att drilla fisk och det var nog tur för det blev ett bra arbetspass. Trodde att vi fått storsjöodjuret på kroken. Faktiskt den jobbigaste drillning jag varit med om. Kändes som om vi fått en ilsken timmerstock på kroken.

Efter en god stund kom det till slut upp en gröning på ca 4 kg. Snopet! Vi har tidigare fått upp gädda på både 8,5 och 10,5 kg och de har varit lättare att ta hem. Den här stackarn kämpade verkligen för livet. Vilken arbetshäst.
Efter välförtjänt arbete fick han simma tillbaka i Väsmans böljor. Hoppas ni får den här rackarn på kroken. Det var verkligen kul.
Nu poserar jag med en tröstgädda igen. Nej det är inte samma som förra gången. Ser ni inte att jag har en annan kepa idag.
Det blev ingen öring idag heller. Däremot fick vi några hyfsade matabborrar och en kilogädda, så middan på söndag är i alla fall räddad.
Det får bli gädda med skirat smör och pepparrot.
Micke från Sörvik var också ute idag med barn och blomma. Kul att få lite snack över VHF-en. Han fick oxå några matabborrar. Fick även se hur öringarna ser ut. Hade en 40 cm på kroken som gick tillbaka. Han lekte även djurdoktor ett tag då han fick lov att ta loss en fiskmås från ett av betena. Måsrackarn såg även till att han fick ett riktigt trassel bland linorna. Tufft i den hårda sjön. Upp med allting och börja om från början igen.
Bättre lycka med öringarna nästa gång.
Nu får det snart bli vinter och drivis, så vi får nån vettig fisk.
Skitfiske på er därute!

Inga kommentarer: