måndag 30 april 2012

LTK letade öring på Barken

Andra deltävlingen avgjordes på Barken där målet var att fånga öring. Sju trollingteam kom till start av ca 13 anmälda. Konstigt eftersom vi fick en helt perfekt dag på sjön med solsken och lagom vind. Var sängen skönare tro???
Vi hade befarat att det skulle kunna bli trögt, men var nyfikna på hur det skulle se ut med öringsbeståndet eftersom det sällan är någon av oss som kör för öring där.

Våra farhågor besannades verkligen. Ingen godkänd öring kom upp på Norra Barken.
Två team tröttnade ur. Rev grejorna och drog sent på eftermiddan till Mellanbarken.Om inte annat så för lite sightseeing.
Det var Slemtorsk och Blackmagic. De hamnade snart i en ren huggsexa på ett litet område där de drog ett tiotal öringar under nån timmes tid. Det resulterade till slut i att Slemtorsk återigen tog hem förstaplatsen med 2 st gk öringar 43 och 45 cm. Blackmagic kom två med sina 40,5 cm. Inget annat team fick gk fisk.
Vi hade även ett bonuspris för längsta gäddan under dagen. Döm om vår förvåning, men inte en gädda kom upp under hela dagen.
Magert resultat alltså och bara småöringar.  All fisk återutsattes som vanligt med varsamhet.
Hoppas vi stryker denna tävling nästa säsong.
Som sagt. Inget fel på vädret. I brist på drillning så solade besättningarna på alla båtar.
 Vi fick en tröstfisk utanför Lyckans Ö (???) precis när vi skulle riva för dagen. 30 cm. Herregud vilken lycka. Vi kunde lugnt åka hem utan att ha blivit fisklösa.Det är ju den största skammen en trollare kan råka ut för.
Här kollas det nogsamt om öringen verkligen var 40,5 cm, hehe....
Och slutligen de två stolta vinnarteamen som dragit dessa praktöringar.
Nästa tävling blir på Barken igen, med gös på programmet. Då j-lar ska vi dra riktiga fiskar.

Skitfiske på er alla därute!

1 kommentar:

Team Knight Rider sa...

Hej på er.
Det var lika trögt på Väsman igår..Vi kommer kanske att köra tävlingar senare,då Susanne aldrig har trollat vill hon lära sej först.Åker ut på väsman en stund idag med.Ha det bra.
Mvh.

Micke.
Knight rider