onsdag 12 november 2014

Mera lax

Det blev en laxvända till. Blev verkligen tända efter förra veckans jackpott. 
Började bra vid 10-tiden med den första.
Den vägde 2,2 kg och mätte 58 cm och tog som vanligt på en liten öringfärgad bomber 14A.
Fick 2 st på den förra gången vi var ute.
Sen fick vi vänta till till efter 13-tiden innan det var dags igen. Då hade vi hunnit både fika och äta ärter med fläsk.
Vi hade precis dragit igång ett betesbyte och hade två spön ute bakom båten när det högg längst ut på den sida vi inte bytte på. Mona fick drilla hem dagens fetaste lax på 2,95 kg. Hon tyckte det var tungt, och jag tyckte det blev onödigt trassligt med korsade linor åt alla håll. Vi lyckades i alla fall håva firren och körde en high five. Sen hade jag göra en halvtimme att reda ut trasslet. Den här tog i alla fall på samma wobbler som den förra. Verkar vara en klar vinnare.

På väg hemåt över fjärden bytte vi en sida igen och återigen small det på den andra sidan. Den här gången högg det på en lila-ljusblå Tomic. Blev en på 2,1 kg
Där satt den tredje och vi hade fiskat fullt (moraliskt). Det finns ju ingen gräns.
Vi har nu  tagit vår beskärda del av laxbeståndet i Barken och tar inte hem mer fisk.
Här är det fileat och klart.
Ser det inte härligt ut?
Till kvällen blev det halstad lax med hemlagad hollandaisesås och en flaska gott vitt vin. Jäklar vilken fest när man dragit fisken själv.Snacka om färsk fisk...

Två ekipage till var ute idag och det blev inte ett pet för dem, så det är klart vi var lite kaxiga när vi åkte hemåt mot Ludvika i skymningen.

Det kan säkert bli nån mer vända för att det är så häftiga fiskar att drilla, men då får firrarna gå tillbaka till sitt rätta element.

Skitfiske på er alla därute!


Inga kommentarer: