måndag 9 mars 2015

Otrolig fiskehistoria!!!

Ja det är faktiskt sant, men jag har dokumentation på sanningshalten.

Vi körde första dan ispimpling på Hedtjärn. Skulle varit där på premiären i lördags, men vi fegade ur kl 6 på morron när vi tittade ut på vimpeln på flaggstången för att se hur det blåste. När vi konstaterade att hela stången stod som en pilbåge gick vi tillbaks till sänghalmen.
OK här kommer beviset:
Mona fick napp och började dra upp försiktigt. Först kom ett pimpelspö, sen kom en till och jag kommenterade att det var bättre än ingenting. Hon var dock ej nöjd med det. Hon tyckte att det rörde sig i hålet så hon drog vidare i linorna från pimpelspöna och snart kom första bågen upp, sen kom den andra och slutligen den tredje. Vad sägs om trippelhugg vid pimpling?


Tre bågar och två pimpelspön vid ett napp. Dessutom hade hon inget napp på sitt eget bete utan det var tre bågar på dessa två spön???? Skum tackling på ett av spöna.

Kolla noga på bilden så ser man hur en del fiskar. Det är tillåtet med ett spö och bete per person.
För övrigt var det som vanligt. Mona hade ett par napp till och jag hade inte ett pet på grejorna, men jag fick rensa fisken i alla fall. Halleluja.

Härligt att få blöta fiskegrejorna och snart drar vi igång trolleriet.

Skitfiske på er alla därute!

1 kommentar:

Storfiskarn sa...

Tjabba !
Ja det där var en syn för gudarna , såg ut som om hon vittjade en långrev :):):) . Det där lär man aldrig mer få uppleva i sitt liv :):) . Bra jobbat Mona ;) .
Mvh Ari