torsdag 22 september 2016

Abborrfiske

Blev alldeles rådlös när jag idag konstaterade att vi varit ut 12 gånger och pimplat borre under en månad i år. Brukar bara bli ett fåtal vändor annars.
Det beror så klart mycket på vädret. Vi har knappt haft någon vind alls de senaste två veckorna.
Trevligt med ombyte från trollingen som i alla fall inte ger så mycket den här årstiden.
Det har blivit någon eller några fina matfiskar med hem var och varannan gång. Så vi har byxat och spisat abborre flera gånger i sommar.
Vi fick vara med om ett riktigt eldorado för en vecka sen. Vi hade en huggperiod på ca en och en halv timme. Fullt på ekolodet och massor av jagande borrar i ytan runt båten. Även måsarna hade ett eldorado. Vi kunde räkna till ett trettiotal måsar som slog överallt.
Drog ett trettiotal fina fiskar där ingen var under 3 hg. Det högg både på pimpel, spinn och gigg. Svettigt att hinna med överallt.
Mona fick den största för dan. En bit som vägde 7 hg 41 cm lång.
Jag kastade med en gigg i ytan och fick napp sju gånger i rad. Ootrooligt!!!
Vi tog hem 8 st mellan 350 och 700 g resten simmar vidare.
Här ser vi en på 350 g och en på 700 g. Det märkliga är att när man väger de rensade fileerna skiljer det nästan ingenting. Bara ca 10 gram på 100 g file.
Vad lär vi oss av detta. Jo att man gott kan ta fisk som är 300 - 500g som matfisk och lägga tillbaka de större. De växer till sig och blir roliga att utmana igen. 
Vi kommer att leva efter den devisen i alla fall. 
Kiloabborrar är en riktig synd att ta hem och skära sönder. Låt dom simma vidare i våra vatten och förnöja alla fiskare.

Nu väntar vi på kallt vatten i sjöarna så vi kan dra igång öring och laxfisket.

Skitfiske på er alla därute!

Inga kommentarer: