onsdag 19 juni 2013

Fina matgösar

Vi var tidiga ut på göshavet idag. Allt ute strax efter kl. sex. Solen strålade och vi satt i bara mässingen och gonade. Direkt efter utlägg såg vi en klämma försiktigt dra bakåt och döm om vår förvåning när vi såg att vi drillat in en liten fin gös till båten. Idag var håven med direkt, hmmm.
2 kg vägde krabaten och fick hamna i baljan. Perfekt matfisk.
Här får Monas lite godis för bra utförd drillning.(Jag får förstås visa upp fisken för hon gillar inte att kladda ner sig).
Drog ett par gäddor innan vi tog gös nummer två. Den smög oxå på väldigt försiktigt och vi trodde att vi hade en liten abborre på ände till den var strax intill båten, då den började dunka neråt som gösar brukar göra. Fram med håven och där satt den. 2,7 kg matgös.
Det här blev en sån där tjusig fotogenisk bild med solen i nedgång. Klockan var alltså bara tio och två gösar landade. Otroligt!
Vid elvatiden kom tredje försiktiga gösdraget och nog satt det en rackare på igen. Vi tappade den precis innan håvning, men det bjöd vi på eftersom den ändå fått gå tillbaka. Två små matgösar räckte väl för vår del i kväll. Plockade upp tidigt och var hemma vid halv ett. Ovanligt...
Samtliga fiskar tog på Nisse i kväll. Tre båtar ute den här kvällen.

Skitfiske och trevlig midsommar på er alla därute!

Inga kommentarer: