lördag 1 juni 2013

Kul trolling på Väsman idag

Tog lite vila från alla gårdssysslor och spenderade en heldag på sjön.
Startade med en tappad strax efter utlägg. Sen drillade vi hem en hyfsad gädda på 3,5 kg.
Rätt som det var stack 3 klämmor samtidigt på ena sidan. Ett spö var tomt men det satt fisk på de två andra, så vi fick drilla varsin firre samtidigt.
Blev två fina öringar i båten. En på 57 cm och den andra på 55 cm. De fick liksom gäddan simma vidare så vi kan få drilla dem nästa år igen något kilo större.
Härligt med dubbelhugg. Egentligen var det nog ett trippelhugg men en släppte, eftersom alla tre klämmorna löste ut samtidigt.
10 minuter senare när jag satte ut sista spöet högg det igen på just det spöet och jag fick ta hem tredje öringen. Den var 47 cm och härligt blank i skinnet. Har inte sett en så blank öring i Väsman tidigare.
Sen åkte vi båt i två timmar innan något hände.
Dubbelhugg igen, men en släppte. Blev en liten gädda till. Roligt när det händer lite när man är ute. Summeringen blev 8 hugg  med 3 öringar och 2 gäddor i båten samt 3 tappade.
Som vi sagt tidigare så återutasattes all fisk lugnt och stilla.
Vi hade radiokontakt med Börre och Eva i sin Ryds 490. De hade oxå 2 dubbelhugg och skördade gäddor, en öring och en abborre på ca 45 cm. Huga huga... Skulle varit kul att se den abborren. En bra bit över kilot borde den vägt.

Skitfiske på er alla därute!

1 kommentar:

BoE´s Blogg sa...

Hei.
Vi hadde en fin dag på sjön.
Vi fikk en öring til på 44 cm.
Mvh eva og Börre.
http://fisketoker.blogspot.se/